Menu – Kip teriyaki met ananas en rijst
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 300 g kipfilet, in repen
- 400 g rijst
- 400 ml kokosmelk
- 100 g gezouten cashewnoten, grof gehakt
- 3 el plantaardige olie
- 3 bosuitjes, in schuine ringen
- 1 chinese kool, gesneden
- 1 blik ananasschijven, in stukjes en sap bewaren
- 100 ml sojasaus
- 50 ml sherry
- 30 ml gembersiroop
- 75 g donkere basterdsuiker
Instructions
- Voeg de sojasaus, sherry, gembersiroop en donkere basterdsuiker bij elkaar en roer tot de suiker is opgelost. Leg de kiprepen in de marinade.
- Kook intussen de rijst gaar met 200 ml water en 400 ml kokosmelk.
- Rooster vervolgens de cashewnoten lichtbruin, haal ze uit de pan en houd apart.
- Verhit de olie in een wok, neem de kiprepen uit de marinade en bak ze rondom bruin en gaar.
- Voeg eventueel een deel van de marinade toe als de kip tijdens het bakken te droog wordt.
- Neem de kip uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
- Voeg bosui, Chinese kool en ananasstukjes bij de in de wok achtergebleven marinade toe en bak kort.
- Voeg de overige marinade en eventueel een scheutje ananassap toe.
- Meng de cashewnoten door de rijst en serveer bij het ananas-kool mengsel en de teriyaki kip.
Reageer