Medemblik Actueel.

Menu van de dag – gekleurde bietjes met geitenkaas

MEDEMBLIK – Samen met DEEN Supermarkten brengen wij elke dag een heerlijk gerecht waarvan u de ingrediënten natuurlijk bij de DEEN Supermarkt bij u in de buurt kunt verkrijgen.

Menu van de dag - gekleurde bietjes met geitenkaas
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Dit bietjes gerecht is ook een prima basis voor een vegetarische maaltijd. Gebruik dan geen spekjes, 4 el pompoenpitten en 200 g geitenkaas. Serveer het dan met quinoa, couscous of aardappelpuree.
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 1200 g rood-witte en gele bietjes
  • 3 bananensjalotje
  • 25 g boter
  • 25 g blokjes ontbijtspek
  • 2 tl verse of gedroogde tijmblaadjes
  • 2 el Culinaire pittenmix
  • 100 g zachte geitenkaas
  • ½ el Balsamico-azijn
Instructies
  1. Schil de bietjes en snijd ze elk in 8 partjes.
  2. Schil en snijd de bananensjalotjes in ringen.
  3. Smelt de boter in een wok.
  4. Bak de spekblokjes hierin al roerende 3 minuten.
  5. Voeg de bietjes, sjalotjes, tijm, wat vers gemalen peper en eventueel wat zout toe en roerbak 10-12 minuten op een matig-hoog vuur.
  6. Verdeel het bietjesmengsel over 4 borden, verkruimel de geitenkaas erover, bedruppel met de azijn en strooi de pittenmix erover.
  7. Lekker met vis, kip en vlees.
Voedingswaarde informatie
Aaantal: 4 Caloriën: 1045 Vet: 68 Koolhydraten: 47 Cholesterol: 61

 

Reageren via facebook