MEDEMBLIK – Samen met DEEN Supermarkten brengen wij elke dag een heerlijk gerecht waarvan u de ingrediënten natuurlijk bij de DEEN Supermarkt bij u in de buurt kunt verkrijgen.
Menu van de dag – gekleurde bietjes met geitenkaas
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Dit bietjes gerecht is ook een prima basis voor een vegetarische maaltijd. Gebruik dan geen spekjes, 4 el pompoenpitten en 200 g geitenkaas. Serveer het dan met quinoa, couscous of aardappelpuree.
Ingredients
- 1200 g rood-witte en gele bietjes
- 3 bananensjalotje
- 25 g boter
- 25 g blokjes ontbijtspek
- 2 tl verse of gedroogde tijmblaadjes
- 2 el Culinaire pittenmix
- 100 g zachte geitenkaas
- ½ el Balsamico-azijn
Instructions
- Schil de bietjes en snijd ze elk in 8 partjes.
- Schil en snijd de bananensjalotjes in ringen.
- Smelt de boter in een wok.
- Bak de spekblokjes hierin al roerende 3 minuten.
- Voeg de bietjes, sjalotjes, tijm, wat vers gemalen peper en eventueel wat zout toe en roerbak 10-12 minuten op een matig-hoog vuur.
- Verdeel het bietjesmengsel over 4 borden, verkruimel de geitenkaas erover, bedruppel met de azijn en strooi de pittenmix erover.
- Lekker met vis, kip en vlees.
Serving size: 4 Calories: 1045 Fat: 68 Carbohydrates: 47 Cholesterol: 61
Reageer