Medemblik Actueel.

Medemblik en Missing klaren de lucht

MEDEMBLIK – Er was onduidelijkheid ontstaan over de plek van Jongerencentrum Missing bij de herinrichting van MFA De Muiter in Medemblik. Vertegenwoordigers van het jongerencentrum en wethouder Joset Fit hebben de onduidelijkheden in een goed gesprek op maandag 5 november 2018 met elkaar opgehelderd.

De aanleiding om MFA De Muiter te verbouwen is het ruimtegebrek bij scholengemeenschap De Dijk. Daarnaast moet de bibliotheek bezuinigen. Ook volgens andere gebruikers voldoet het pand niet meer. Een herindeling zal zowel SG de Dijk als de Muiter weer toekomstbestendig maken.

 

Nog geen definitief plan

Er is op dit moment nog geen definitief plan voor de verbouwing van De Muiter. De gemeente is volop in overleg met iedereen die er bij betrokken is. De verschillende mogelijkheden en de haalbaarheid hiervan wordt nu onderzocht. Zodra die resultaten bekend zijn, gaat de gemeente in overleg met alle betrokken organisaties. De planning voor het uiteindelijke project is wel dat er in 2019 verbouwd gaat worden. Daarom is er alvast een budget in de begroting van de gemeente opgenomen.

Opgehelderd

We zijn blij dat de onduidelijkheden zijn opgehelderd”, geeft wethouder Joset Fit aan. “Er is nog geen definitief plan. We zijn en blijven met alle partijen in gesprek en hebben ook met Missing verschillende opties doorgenomen. Naast de optie van de verplaatsing van het jongerencentrum is er nu ook een optie om Missing op de huidige plek te laten. Misschien moet het jongerencentrum dan wel een beetje ruimte inleveren. Daar zijn ze van op de hoogte en dat is bespreekbaar voor het bestuur. Alle opties worden met alle partijen besproken. Medemblik onderzoekt de haalbaarheid van de verschillende mogelijkheden. Beide partijen hebben met elkaar afgesproken dat ze goed met elkaar in overleg zullen blijven.”

Reageren via facebook