Stap met de gemeente op de duofiets


ABBEKERK – Sinds kort kunnen inwoners van de gemeente Medemblik op de duofiets stappen met een ambtenaar. Tijdens de fietstocht kunnen ze vertellen wat ze op hun hart hebben. Suzanne Schouten fietste vandaag door haar dorp Abbekerk met ambtenaar Dick Sijm en ze is enthousiast. “Het is een heel luchtige manier om met elkaar in gesprek te gaan.”

Het idee voor de fietstocht komt van Sijm zelf. “Ik fiets regelmatig met dementerende ouderen op de elektrische duofiets en zo ontstond eigenlijk ook het idee om dit met burgers te doen.”  Tijdens de fietstocht komen diverse onderwerpen aan bod. Burgers laten hun dorp zien, vertellen wat er goed gaat, maar het gaat ook over dingen die beter kunnen.

Beter communiceren
“Laatst kwam ik in gesprek met iemand die niet wist dat deze duofiets bij het gemeentehuis staat en beschikbaar is”, vertelt Sijm aan NH Nieuws. “Toen heb ik gelijk het nummer door kunnen geven van degene die daar over gaat. Het geeft ook aan dat we op dat vlak beter moeten communiceren met burgers.”

Schouten ziet in haar dorp jonge gezinnen wegtrekken, omdat er een tekort is aan betaalbare woningen. “Dat vind ik gewoon zonde. Er moet nieuwbouw komen.” Dat is niet alles wat ze op haar hart heeft: het buurthuis op het Dorpsplein is aan vernieuwing toe en ook een Integraal Kindcentrum is wenselijk in het dorp. “Ik denk wel dat ik Abbekerk op de kaart heb kunnen zetten door dit gesprek met Dick tijdens onze fietstocht.”

Sijm kan geen toezeggingen doen, maar is vastberaden de boodschap bij de betreffende afdeling binnen de gemeente neer te leggen. “Ik ben wel van plan terugkoppeling te geven aan Suzanne. Dat is wel het doel ook van deze fietstocht. ”

Geïnteresseerden voor de fietstocht kunnen zich aanmelden via duofiets@medemblik.nl

Reageren via facebook