Menu van de dag – Gemarineerde karbonades met frisse salade
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 4 haaskarbonades
- 100 ml droge witte wijn
- 2 el olijfolie
- 1 el sinaasappelrasp
- 2 laurierblaadjes (verkruimeld)
- 1 takje verse rozemarijn (naaldjes)
- 3 teentjes knoflook (geplet)
- 1 courgette (gewassen)
- 2 navelsinaasappels
- mespuntjes scherpe mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie
- 400 g (Spaanse) witte bonen (uitgelekt, blik)
- 2 el olijven (gehalveerd)
- 1 bosje verse basilicum (gescheurd)
- grillpan
Instructions
- Leg de karbonades in een platte schaal.
- Meng de wijn, olie, sinaasappelrasp, laurier, rozemarijn en knoflook met wat zout en peper en giet dit mengsel over het vlees.
- Dek af en laat een paar uur marineren.
- Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.
- Rasp 1 theelepel van de sinaasappelschil en snijd de rest van de schil rondom dik af zodat het vruchtvlees overblijft.
- Snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een grote schaal en vang het sap op.
- Klop de geraspte sinaasappelschil, mosterd, azijn en olijfolie door het sap en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de courgettelinten, partjes sinaasappel, bonen, olijven en basilicum erdoor en laat even intrekken.
- Verhit een grillpan (vet deze eventueel licht in).
- Dep het vlees droog en rooster het op middelhoge stand in circa 4 minuten aan beide kanten.
- Serveer het vlees met de salade.
Serving size: 4 Calories: 405 kcal Fat: 21g Carbohydrates: 14g Protein: 34g
Reageer