Menu van de dag – Oosterse schnitzel met sambal en sesam
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Lekker met gebakken paksoi en rijst.
Ingredients
- 4 varkensschnitzels (ongepaneerde, à 125 g)
- 100 g bloem
- 2 eieren
- 0,5 theel. gemberpoeder (djahé)
- 1 eetl. sesamolie
- 1 theel. sambal oelek
- 4 eetl. sesamzaad
- 3 eetl. arachideolie
Instructions
- Haal de schnitzels door de bloem en schud overtollige bloem eraf.
- Kluts in een diep bord de eieren met het gemberpoeder, sesamolie en sambal.
- Verdeel de sesamzaadjes over een plat bord.
- Wentel de bebloemde schnitzels eerst door het eimengsel en daarna door het sesamzaad.
- Druk de sesamzaadjes goed aan.
- Verhit de olie en bak hierin de schnitzels op middelhoge stand in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
Serving size: 4 Calories: 410 kcal Fat: 21g Carbohydrates: 18g Protein: 37g
Notes
Tip: Lekker met een ananassaus; verwarm 2 blikjes ananasstukjes op sap met 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels azijn en 1 theelepel mosterd. Bind met aangelengd aardappelmeel of maïzena.
Reageer