Menu van de dag – Oosterse schnitzel met sambal en sesam


Menu van de dag - Oosterse schnitzel met sambal en sesam
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Lekker met gebakken paksoi en rijst.
Door:
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 4 varkensschnitzels (ongepaneerde, à 125 g)
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 0,5 theel. gemberpoeder (djahé)
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 theel. sambal oelek
  • 4 eetl. sesamzaad
  • 3 eetl. arachideolie
Instructies
  1. Haal de schnitzels door de bloem en schud overtollige bloem eraf.
  2. Kluts in een diep bord de eieren met het gemberpoeder, sesamolie en sambal.
  3. Verdeel de sesamzaadjes over een plat bord.
  4. Wentel de bebloemde schnitzels eerst door het eimengsel en daarna door het sesamzaad.
  5. Druk de sesamzaadjes goed aan.
  6. Verhit de olie en bak hierin de schnitzels op middelhoge stand in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
Tips
Tip: Lekker met een ananassaus; verwarm 2 blikjes ananasstukjes op sap met 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels azijn en 1 theelepel mosterd. Bind met aangelengd aardappelmeel of maïzena.
Voedingswaarde informatie
Aaantal: 4 Caloriën: 410 kcal Vet: 21g Koolhydraten: 18g Eiwitten: 37g

 

Reageren via facebook