Weerbericht Medemblik: wisselvallig met zonnige perioden

MEDEMBLIK – Een diepe Atlantische depressie ten zuiden van IJsland beweegt langzaam oostwaarts, waardoor we in onze omgeving te maken hebben met een zuid- tot zuidwestelijke stroming.

Vandaag hebben wij te maken met een enkele bui maar ook de zon zal zich laten zien, de middagtemperatuur schommelt rond de 15 graden bij een matige (4Bft) wind uit het zuidwesten. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar 11 graden en  aan het einde van de nacht kan er een bui gaan vallen.

Woensdag is het bewolkt en vallen er enkele buien, met 12 graden is het koud voor de tijd van het jaar. De wind is matig (4Bft) en waait uit het zuidwesten.

Na woensdag blijven wij te maken houden met een zuidwestelijke stroming waardoor er elke dag wel een enkele bui kan vallen, overdag een temperatuur van rond de 14 graden op donderdag oplopend naar 17 graden op vrijdag, het weekend weer wat koeler.

Vrij grote kans (rond 60%) op voortzetting van het wisselvallige weertype. Er is ook ongeveer 40% kans op een droger weertype. De maximumtemperatuur ligt de eerste dagen waarschijnlijk boven het langjarig gemiddelde.

[signoff]

Reageren via facebook