20.7 C
Medemblik
22 mei 2020 01:33
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – recordwarm voor de tijd van het jaar

MEDEMBLIK – Na een nacht waarbij de temperatuur amper onder de 17 graden is uitgekomen gaan we vandaag wederom een record breken, nog nooit gaat het op 13 oktober zo warm worden als vandaag. De middagtemperatuur loopt op naar 25, lokaal is 26 graden ook mogelijk, is het vrijwel onbewolkt en waait er een matige zuidwestelijke wind. In de nacht naar zondag daalt het kwik wederom niet veel verder dan naar een graad of 15 á 16, een temperatuur die normaal overdag wordt gehaald.

Zondag ook nog warm met 22 graden maar dan komen er wel meer wolkenvelden voor en tegen het einde van de middag en zondagavond neemt de kans op een bui toe wat direct de komst van een ander weertype inluidt.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

Vanaf maandag gaan we weer naar wat normalere temperaturen voor midden-oktober. Maandag 17 graden daarna dalend naar een graad of 15 overdag en ook de nachttemperaturen gaan een stuk lager uitkomen, zo rond de 10 graden. De wind draait naar het zuidwesten/westen en is overwegend matig van kracht.

Maandag en woensdag kunnen regenachtige dagen worden, zeker wat maandag betreft, daarna is het overwegend bewolkt met soms flinke zonnige perioden. Op de langere termijn gaat de temperatuur nog wat verder naar beneden en neemt de kans op regen toe.

Voor meer weer kijk je op de website van ons weerstation

Reageren via facebook