16.9 C
Medemblik
7 juli 2020 10:56
Medemblik Actueel.

Foto: Inter Visual Studio
Foto: Inter Visual Studio

Caravan Nadine Foundation geprobeerd in brand te steken

REGIO – Zaterdagochtend omstreeks kwart voor zes is geprobeerd een caravan in brand te steken aan de Keern in Hoorn.

Toen politiemensen rond dat tijdstip over het Keern reden werden zij plotseling aangesproken door een voorbijganger. Die wees hen erop dat er een caravan begon te branden op een klein parkeerterreintje. Omdat de brand nog klein was kon de politie met een brandblusser zelf de brand blussen.

Brandweerlieden die onderweg waren, bleken niet meer nodig. Omstanders hebben geen verdachte omstandigheden gezien. Toch is brandstichting wel aannemelijk aangezien de brand geen technische oorzaak heeft.

Het bericht gaat verder onder de slideshow

Nadine OK Run
Morgen houdt de stichting Nadine Foundation een hardloopwedstrijd. Op deze manier ontvangt de stichting jaarlijks geld om zich in te zetten tegen zinloos geweld. De Nadine Foundation is opgericht nadat Nadine Beemsterboer in 2006 in Amsterdam werd gemoord door haar ex-vriend. Waarom iemand de caravan een dag voor de wedstrijd in brand zou willen steken is niet duidelijk.

Dat er vermoedelijk opzet in het spel is blijkt wel uit het feit dat er lampenolie is gevonden waarmee getracht is de caravan in de brand te steken, dit melden omstanders aan onze verslaggever. De politie kon hier hangende het onderzoek geen mededelingen over doen.

Reageren via facebook