Menu – Bloemkoolpizza met mozzarella en rauwe ham
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Maal de bloemkool in een keukenmachine tot kruimels.
- Verdeel de bloemkoolkruimels over een bakplaat en rooster ze circa 20 minuten in de
- oven.
- Schep tussendoor een paar keer om.
- Laat de bloemkoolkruimels afkoelen, schep ze op een theedoek en knijp al het vocht eruit.
- Meng de bloemkool met de Parmezaanse kaas en het ei. Breng op smaak met een snufje zout.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 2 egale bodems van het mengsel. Bak de bodems in de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig.
- Meng intussen de gezeefde tomaten met de knoflook en oregano en breng op smaak met zout en peper.
- Schep wat tomatensaus op de pizzabodems en beleg met de rauwe ham, tomaatjes en mozzarella.
- Bak de pizza’s vervolgens nog circa 10 minuten tot de mozzarella is gesmolten.
- Bestrooi met de rucola en besprenkel met wat olijfolie. Serveer direct.
Instructions
- grote bloemkool (in roosjes)
- g Parmezaanse kaas (geraspt)
- ei (losgeklopt)
- g gezeefde tomaten
- ,5 teentje knoflook (geperst)
- theel. gedroogde oregano
- plakken rauwe hammen
- cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- bol mozzarella (in plakken)
- g rucola
- olijfolie
- keukenmachine
- schone theedoek
- bakpapier
Reageer