20.7 C
Medemblik
22 mei 2020 01:34
Medemblik Actueel.

Zaalvoetballers Nieuweboer vergeten te winnen

WERVERSHOOF – Afgelopen vrijdag speelde Nieuweboer in de nieuwe, doch sfeerloze, sporthal De Meent in Alkmaar tegen Alkmaarse Boys. Alkmaarse Boys is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 1e klasse en is een ploeg met zeer technische, in het straatvoetbal, gevormde spelers.

Nieuweboer nam in de 1e minuut de leiding doordat Nick Kuin het schot van Sven Deen voor het doel licht van richting veranderde. In de volgende 10 minuten hield Nieuweboer het veld te groot en kregen de spelers van Alkmaarse Boys teveel ruimte. Dit werd 2x keer doeltreffend afgerond. Onder impuls van Joris Schouten werd kleiner verdedigd en de tegenstander bij balbezit meer ingesloten door de Nieuweboer spelers. Hierdoor domineerde Nieuweboer de wedstrijd en kreeg Alkmaarse Boys voor de wissel geen kansen meer. Halverwege de 1e helft een fraaie combinatie tussen Mitch Hofland en Raymon Koning, welke door de laatste doeltreffend werd afgerond. Vlak voor de wissel zette Nick Kuin Nieuweboer met een bekeken schot van afstand op voorsprong.

In de eerste minuut na de wissel een tijdstraf voor Raymon Koning. In de eerste aanval scoorde Alkmaarse Boys de gelijkmaker. Hierna ging het tempo verder omhoog. Met nog 12 minuten te spelen onderschepte Alkmaarse Boys een voorzet met de hand en de strafschop werd benut door Nick Kuin. Een minuut later kreeg Sven Deen de ruimte op links en bracht het verschil op 2 doelpunten. Alkmaarse Boys ging vol in de aanval en kwam via een vrije trap en klutsbal met nog 5 minuten te spelen terug tot 5-5.

In de laatste 5 minuten een tijdstraf voor Alkmaarse Boys, een bij de uitvallen van Alkmaarse Boys goed verdedigend Nieuweboer en een als het mogelijk was fel aanvallend Nieuweboer. Echter verzuimde Nieuweboer zeker 3 goede mogelijkheden te benutten en de verdiende punten mee te nemen naar Wervershoof.

Komende vrijdag speelt Nieuweboer om 20.50 in de Dars tegen promovendus Succes uit Hippolytushoef.

Reageren via facebook