22.4 C
Medemblik
12 augustus 2020 07:56
Medemblik Actueel.

Foto: KNRM Medemblik/Andijk

Drukke zondag voor KNRM Medemblik en Andijk

MEDEMBLIK/ANDIJK – Zondagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik twee keer uitgevaren voor watersporters in problemen op het IJsselmeer. De eerste melding betrof een zeiljacht met een lijn in de schroef. Drie uur later werd er alarm gemaakt voor een vastgelopen zeiljacht.

Rond half twaalf ’s morgens werden reddingboot ’t Span uit Andijk en reddingboot Bernardine uit Medemblik gealarmeerd voor een zeiljacht welke een lijn in de schroef had gekregen. Aanvankelijk was het nogal lastig om het zeiljacht te lokaliseren. De GPS-coordinaten die doorgegeven werden leidden niet naar de juiste locatie. Uiteindelijk lukte het met de KNRM Helpt app wel om de juiste positie te vinden.

Het bericht gaat verder onder de foto

Foto: KNRM Medemblik/Andijk
Foto: KNRM Medemblik/Andijk

Het zeiljacht werd aangetroffen door reddingboot ’t Span. Het bevond zich tussen de Oude Zeug en Den Oever. Er werden opstappers overgezet en een sleepverbinding gemaakt. Reddingboot ’t Span sleepte het zeiljacht naar Den Oever.

Om 14.30 uur gingen wederom de pagers. Dit keer voor een zeiljacht welke aan de grond gelopen was bij de ondiepte Het Hop. Dit bevindt zich bij het Vogeleiland de Kreupel, midden op het IJsselmeer. Beide reddingboten voeren uit. Ter plaatse zetten reddingboot ’t Span opstappers over en maakte een sleepverbinding. Reddingboot Bernardine maakte een lijn vast aan de mast om het zeiljacht schuin te trekken (krengen, red.). Met vereende krachten lukte het om het zeiljacht los te krijgen. Toen deze op beschadigingen was gecontoleerd kon het weer de eigen weg vervolgen.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?