KNRM Medemblik in actie voor gewonde persoon aan boord zeilboot

MEDEMBLIK – De reddingboten van KNRM Medemblik en Andijk zijn zondagmiddag uitgevaren voor een medisch evacuatie vanaf het IJsselmeer. Vlak voor de haven van Medemblik was een opvarende van een zeiljacht in de problemen gekomen waarbij de bemanningsleden eerste hulp hebben verleend.

Een zeiljacht met vier Duitse opvarenden waren zondagmiddag onderweg van Lemmer naar Medemblik. Vlak voor de haven van Medemblik ging het mis en kreeg een opvarende een klap van de giek. Via de marifoon werd een Mayday bericht verzonden waarna de reddingboten van KNRM Medemblik en Andijk gealarmeerd werden. 

Het zeiljacht is ondertussen doorgevaren de haven van Medemblik in. Bij het uitvaren van KNRM reddingboot Bernardine uit Medemblik lag het zeiljacht ondertussen langszij de bunkerboot in de haven, een paar honderd meter van het boothuis verwijderd. 

Ter plaatste zijn twee opstappers overgezet welke eerste hulp hebben verleend. Ook KNRM reddingboot ’t Span uit Andijk kwam ter plaatse voor assistentie. Het slachtoffer werd gestabiliseerd tot aankomst van de ambulance. Hierna is geassisteerd met het overbrengen van de persoon naar de ambulance.

Na deze inzet kwam er nog een melding binnen van een zeiljacht met motorproblemen in de haven van Medemblik. Deze is op sleeptouw genomen door reddingboot ’t Span en afgemeerd in de Oosterhaven