Menu van de dag – Zalmfilet met groente, krieltjes en zachte kruidenkaas
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 12 sprietjes bieslook
- 4 takjes platte peterselie
- 5 el verse roomkaas
- 2 tl fijngeraspte mierikswortel
- 600 g Easy patato krieltjes
- 200 g geschrapte mini-worteltjes
- 400 g gemengde broccoli- en bloemkoolroosjes
- 2 stukken zalmfilet (ca. 125 g elk)
Instructions
- Hak de bieslook en peterselie fijn en meng ¾ daarvan in een (MasterChef) mengschaal (1½ liter) met de verse roomkaas en mierikswortel.
- Snijd grotere aardappeltjes doormidden en leg de krieltjes in een (MasterChef) multi steamer.
- Zet die op een passende pan die is gevuld met een flinke laag kokend water.
- Laat het vuur vrij hoog staan.
- Leg de deksel op de multi steamer en stoom de aardappeltjes 10 minuten.
- Voeg dan de broccoli- en bloemkoolroosjes en worteltjes toe, schep door elkaar en stoom nog 4-5 minuten.
- Maak in het midden van de steamer ruimte voor de zalm door de groente aan de kant te scheppen.
- Leg de zalm in de pan.
- Dek weer af met de deksel en stoom 3-4 minuten (afhankelijk van de dikte van de zalmfilet: iets dikker, dan iets langer).
- Verdeel de zalm en de groenten met aardappeltjes over 2 warme borden en schep de zachte kruidenkaas erbij.
- Bestrooi met de rest van de kruiden en eventueel wat peper en zout.
Serving size: 4 Calories: 706 kcal Fat: 28g Carbohydrates: 65g Protein: 41g
Reageer