17.7 C
Medemblik
14 juli 2020 16:05
Medemblik Actueel.

Gooi daar maar neer (Foto aangeleverd)
Gooi daar maar neer (Foto aangeleverd)

Bewoners Tuinstraat Medemblik zijn de foutparkeerders meer dan beu

MEDEMBLIK – “Zo, daar staat hij goed en wat een ander er van vind interesseert mij niet”. Het lijkt er enorm op dat de vele foutparkeerders in de Tuinstraat in Medemblik er zo overdenken tot grote ergenis van de bewoners van deze straat in de binnenstad van Medemblik.

Dubbel geparkeerd, parkeren buiten de parkeervakken, auto’s blokkeren zodat die niet meer weg kunnen rijden, het is ze om het even, zolang zij maar geparkeerd staan.

“Voer parkeervergunningen in voor de binnenstad”

De gemeente Medemblik heeft al aangegeven scherper te zullen gaan controleren op foutparkeerders in de woonwijken en de boetes zijn niet mals, die begint bij 90 euro en loopt op tot 370 euro als u geparkeerd staat op een gehandicaptenparkeerplek.

Veel bewoners roepen dan ook om eens in de Tuinstaat te komen controleren, ze zijn de overlast meer dan zat.

PWF: “gemeente zoek een alternatief”

Siem Zeilemaker van Progressief Westfriesland laat in een schriftelijke reactie weten: ” Op veel plaatsen in Medemblik is parkeren een probleem. Niet elke dag en elk uur, maar op bepaalde spitsmomenten. En hoe ga je daarmee om. PWF is van mening dat je daarbij goed moet kijken of er een alternatief is. Zijn mensen te beroerd om een straat of een paar huizen verder te parkeren dan mag er best bekeurd worden. Maar als er in een wijk structureel tekort parkeerplaatsen zijn moet er een oplossing worden gezocht. (Illegale) verhuur van woningen met daardoor extra druk op de parkeerruimte moet daarbij ook in kaart worden gebracht. Het parkeerprobleem in de binnenstad van Medemblik-stad is volgens PWF alleen op te heffen als er parkeervergunningen worden ingevoerd. Daarnaast goede alternatieven waar wel door iedereen en mogelijk ook langdurig geparkeerd kan worden zijn daarbij onmisbaar.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?