Archieffoto Huttendorp Andijk

Record aantal deelnemers ‘Huttendorp Andijk’

ANDIJK – “Een record aantal deelnemers dit jaar tijdens de negende editie van Huttendorp Andijk”, laat de blije Bart Kuin van de organisatie weten. “Het evenement vindt op 30, 31 augustus en 1 september plaats. Bijna driehonderd kinderen bouwen, spelen, knutselen en maken onwijs veel plezier. De vele vrijwilligers en sponsors maken het weer mogelijk om van dit geweldige spektakel een succes te maken.”

Het thema is dit keer Op de Boerderij. De strobalen en koeien staan al klaar. Dit geeft de kinderen inspiratie om in de lijn van het thema een hut te bouwen en die passend te decoreren. De organisatie verwacht dus enkele boerderijen, hooibergen, kassen en misschien zelfs trekkers te zien verrijzen op de voormalige Asonia sportvelden.

De kinderen bouwen de hutten met pallets, maar de bouwwerken moeten er natuurlijk ook top uitzien. “Voor decoratie wordt vakwerk geleverd door de mannen in de zaaghoek. En voor de ‘finishing touch’ zorgen de vrijwilligers in het naaiatelier voor vlaggen, gordijnen en wat er maar bedacht wordt door de enthousiaste deelnemertjes. Natuurlijk wordt er niet alleen maar gebouwd! De kinderen kunnen bijvoorbeeld ook knutselen, waterspellen doen, glijden, springen op de springkussens en voetballen op ons pannaveld. En onze fanatieke cateringafdeling zorgt voor de inwendige mens. Lekker (gezond) snoepen, pannenkoeken eten en natuurlijk limonade drinken.”

Slaapnacht

Een hoogtepunt voor de oudste deelnemers (groep 7 en 8) is de slaapnacht. “Voordat we daar aan toe zijn komen eerst alle kinderen en vrijwilligers bij elkaar om lekker patat te eten”, meldt Bart. “Daarna volgt de open avond en er staan verrassende acts op het podium. Als alle ouders en de jongere deelnemers naar huis gaan, wordt het kampvuur ontstoken en beginnen we aan het nachtspel. Na een meestal onrustige, maar vooral gezellige, nacht, komen de andere kids weer terug en gaan we nog met elkaar een ochtend spelen.”
De organisatie heeft er veel zin in. “Komt u vrijdag 31 augustus van 19.00 tot 21.00 uur naar onze open avond om te kijken wat de kinderen hebben gebouwd? En om de optredens op het Huttendorp-podium bij te wonen? Deze avond zijn de meest heerlijke ijsjes te koop. Iedereen is van harte welkom op het terrein aan de Sportlaan. Alle hulp is zaterdag 1 september welkom. Help mee afbreken en u kunt de pallets ophalen om er zelf wat mee te bouwen of als stookhout. Stuur een e-mail naar info@huttendorpandijk.nl. Dat is het meest handige”, volgens Bart.

Meer weten over dit evenement kijk op www.huttendorpandijk.nl, Twitter: @hutdorpandijk en Facebook: @htdandijk.

Reageren via facebook