Medemblik Actueel.

Algemeen

Medemblik wil snel weer toegang inwoners tot zwembad Zuiderzee

MEDEMBLIK – Afgelopen 16 augustus kregen de inwoners van Medemblik die gebruik maken van het zwembad op vakantiepark Zuiderzee een onprettige brief waarin stond dat zij van af dat moment niet meer welkom waren in het zwembad. De eigenaar schreef dat vanwege regelgeving vanuit de Provincie, die als toezichthouder zwembaden, bij het vakantiepark er op aan had gedrongen dat er meer toezicht moest komen.

De Provincie vond dat er te weinig toezicht was op de gebruikers van het zwembad waarop het vakantiepark liet weten dit niet 1 2 3 kon oplossen en daarom de deuren sloot voor mensen die van buiten het vakantiepark kwamen. Wel beloofden ze om naar een oplossing te gaan zoeken.

De gemeente Medemblik geeft het zwembad subsidie die het mogelijk moet maken dat de inwoners van de stad Medemblik juist in het zwembad kunnen zwemmen en heeft afgelopen donderdag contact opgenomen met het vakantiepark en er op aangedrongen dat er zo snel mogelijk een oplossing moet komen.

Elly Klut, woordvoerster van de gemeente Medemblik zegt tegen Medemblik Actueel: “Zowel het ontbreken van toezicht als het weigeren van mensen vinden wij een onwenselijke situatie en daarom hebben wij er bij de eigenaar op aangedrongen dat het toezicht snel geregeld wordt. Het contact met de eigenaar heeft ons het vertrouwen gegeven dat hij alles in het werk stelt om de situatie op te lossen.

Het vakantiepark probeert op een zo kort mogelijke termijn weer open te kunnen gaan voor mensen van buiten het vakantiepark.

Reageren via facebook