Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af

Het weerbericht voor Medemblik met vandaag veel bewolking, in de middag opklaringen

MEDEMBLIK – We moeten nog even door de zure appel heen bijten want er is een mooie nazomerse periode opkomst. Vandaag is het in de ochtend nog overwegend zwaar bewolkt en kan er nog wat regen gaan vallen. In de middag breekt de bewolking en komt de zon te voorschijn. De temperatuur loopt op naar een graad of 18 á 19 bij een vrij krachtige wind uit het zuiden, die blij vlagen krachtig kan zijn, 6Bft.

Vanavond wisselen opklaringen en bewolking elkaar af en misschien dat er nog een enkel spatje regen gaat vallen, maar veel zal dit niet zijn. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar een graad of 14.

Dinsdag een zomerse dag

Dinsdag wordt een mooie zomerse dag met een middagtemperatuur van 21, lokaal 22, graden behoorlijk wat ruimte voor de zon maar ook stapelwolken. De wind is zwak, 2Bft en waait uit het oosten, in de nacht naar woensdag draaiend naar het zuidoosten en toenemend naar matig 3Bft. De temperatuur daalt dan naar 14 graden en komt er ook meer bewolking onze regio binnendrijven.

Woensdag kans op regen en onweer

Woensdag start nog overwegend vrij zonnig maar al snel komt er vanuit het zuidwesten een front onze kant op en neemt de kans op neerslag toe, ook kan er dan een klap onweer bij zitten. Met 21 graden is de temperatuur prima in orde. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 14 graden en draait de wind naar het noorden/noordwesten en blijft matig van kracht, 3Bft.

Vanaf donderdag ziet het weerbeeld er een stuk vriendelijker uit.. De temperatuur zal op donderdag en vrijdag nog wel onder de 20 graden blijven steken maar daarna gaat deze toch langzaam aan weer naar de 20 graden of net daar boven. Zeker het weekend ziet er goed uit, zaterdag nog wel wat bewolking, zondag een stralende dag. 

De meteorologische herfst begint zonnig en dat zet zich zeker t/m de 10e september door.

Voor meer weer, kijk op de website van ons weerstation.

Reageren via facebook