Medemblik Actueel.

Algemeen

Met de auto op vakantie naar het buitenland? vergeet het reservewiel niet

MEDEMBLIK – Vrijwel alle nieuwe auto’s worden tegenwoordig niet meer uitgerust met een reservewiel of met een ‘thuiskomertje’ waar je maar een beperkt aantal kilometers mee kunt rijden en dan ook nog met een veel lagere snelheid.

De ANWB adviseert om altijd een reservewiel mee te nemen op vakantie.  Vaak hebben auto’s – om gewicht te besparen –  niet standaard meer een reservewiel aan boord.  In plaats daarvan is er een  noodreparatieset.  Zo’n set is echter een tijdelijke oplossing, bedoeld om een garage te bereiken waar de definitieve reparatie van de band kan gebeuren. Ook is een noodreparatieset alleen te gebruiken bij gaten tot 6mm.

De ANWB Alarmcentrale heeft de afgelopen maand al 2300 vakantiegangers moeten helpen met een lekke band in het buitenland. Bijna de helft van het aantal mensen had geen reservewiel bij zich. In het buitenland kan het – zeker in het weekeinde – lastig zijn om aan  een nieuwe band te komen. Dan is een lekke band een spelbreker bij de vakantiereis.

Iemand die bijvoorbeeld in Frankrijk op vrijdagavond een lekke band krijgt, moet er rekening mee houden dat hij of zij pas maandag zijn reis kan vervolgen. Dat heeft te maken met de beschikbaarheid van bepaalde bandensoorten en de openingstijden van bandenbedrijven.

Reageren via facebook