Vuurwerkshow Medemblik duur tripje voor vuurwerkbedrijf geworden

MEDEMBLIK – Was voor veel Medemblikkers de vuurwerkshow van zaterdagavond een behoorlijke domper, het vuurwerk werd niet op de afgesproken plek afgestoken waardoor zij het vuurwerk van grote afstand moesten bewonderen, bleek een uur na afloop dat het bedrijf die het vuurwerk leverde een nog grotere domper te hebben.

Na alles te hebben opgeruimd vertrokken zij met hun bestelbus weer richting huis, toen zij even na half 12 over de N302 reden bemerkte 1 van de inzittenden dat er een brandlucht achter uit de auto kwam. De auto werd snel aan de kant van de weg gezet en bij het openen van de laaddeuren aan de achterkant van de auto zagen zij dat er brand was uitgebroken in de lading karton waar het vuurwerk mee was afgestoken.

De mannen twijfelden geen moment en begonnen de brand te blussen, bij deze actie werd 1 van de 2 mannen dusdanig gewond dat deze naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. De toegesnelde brandweer wist de brand te blussen maar kon niet voorkomen dat het voertuig aan de achterkant uitbrandde.

De schade is behoorlijk maar de auto zelf is waarschijnlijk niet total loss.  De brandweer vermoed dat er in het afval nog het 1 en andere heeft zitten na te smeulen.

Reageren via facebook