13.2 C
Medemblik
23 september 2020 00:47
Medemblik Actueel.

Reportage – Code oranje voor natuurbranden door extreme droogte

NOORD-HOLLAND – De brandweer Noord-Holland-Noord waarschuwt inwoners van het noorden van onze provincie voor groter risico op natuurbranden door de aanhoudende warmte. Inmiddels geldt code oranje, wat betekent dat er een hoog risico is,meldt NH Nieuws

De maatregel heeft onder andere als gevolg dat er in natuurgebieden geen vuur gemaakt mag worden. Zo is het gebruik van vuurkorven, fakkels, wensballonen en vuurwerk gezien de omstandigheden verboden. Mensen die ontheffing van een stookverbod kregen, zijn nu toch weer aan de algemeen geldende voorschriften gebonden. 

Vluchten
De brandweer vraagt mensen alert te zijn, blusmaterialen in de buurt te hebben en in geval van rook of vuur daar zo snel mogelijk melding van te maken. Mocht er brand uitbreken, dan raadt de brandweer mensen aan zich zo snel mogelijk uit de voeten te maken.

De beste manier is om te vluchten via een route die haaks staat op de richting van de brand. Op die manier halen de vlammen je minder snel in. 

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?