Waterweken met Westfriese Tafel en foodtrucks (Foto aangeleverd)

Waterweken met Westfriese Tafel en foodtrucks in Opmeer

HOOGWOUD – Na de Waterweken in Hoorn en Enkhuizen is de Waterweek Opmeer aan de beurt. Dit evenement vindt zaterdag 4 augustus plaats van 15.00 tot 23.00 uur. Bezoekers komen niets tekort; heerlijk eten onder de vier meter hoge Westfriese Tafel en er staan diverse foodtrucks op het terrein. Voor de kinderen worden ook allerlei kinderactiviteiten georganiseerd op het concoursterrein De Weyver, aan De Weyver in Hoogwoud.

De zonnestralen van de afgelopen weken lonkten veel mensen op de West-Friese wateren. Bruggetjes, weilanden, polders, gemalen, molens en dijkjes: wat is West-Friesland toch mooi vanaf het water. Tijdens de zomervakantie is het goed toeven in de regio. In de maanden juli en augustus viert West-Friesland haar water. Deze waterbeleving wordt 20 juli tot en met 19 augustus gehouden, namelijk De Westfriese Waterweken. Na de gemeente Opmeer worden door de organisatie van de Waterweken ook diverse activiteiten verzorgd in de gemeente Medemblik, Stede Broec en Drechterland. Maar voordat het zover is, kom vooral met het hele gezin een kijkje nemen in Hoogwoud. Eten, drinken, muziek en entertainment; alle ingrediënten voor een leuk uitje, meldt nieuwspartner Rodi Media.

Westfriese Tafel

Waterweek Opmeer pakt uit tijdens dit waterevenement; met de Westfriese Tafel. Deze mega-grote tafel vormt de overdekking van de tafels waar bezoekers genieten van een gezonde, duurzame, met streekproducten gevulde maaltijd. Heerlijk en eerlijk eten in de buitenlucht met gerechten die met zorg zijn samengesteld door verschillende topkoks uit de regio, waaronder Onno Kokmeijer. Wie aan tafel wil aanschuiven, moet zich opgeven via www.proefopmeer.nl.

Proef Opmeer

Ook is iedereen van harte welkom tijdens het ‘foodfestival’ Proef Opmeer voor het hele gezin. Tijdens dit evenement kunnen liefhebbers bij de verschillende foodtrucks heerlijke lekkernijen proeven. Wordt het de bitterballenbus of de smokey hamburger met biologische friet is ook erg lekker? Sluit af met een smoothie of ambachtelijk ijsje, poffertjes, cupcake of brownie. Deze middag en avond even niet letten op de calorieën!

Rodeogevecht

De kinderen vermaken zich prima, want de organisatie heeft vele kinderactiviteiten in de planning. Zo loopt op het terrein een clown rond, leven de kids zich uit op het springkussen en de draaimolen én kunnen ze cupcakes versieren. En wie écht wil lachen? Ga dan bij het naastgelegen zwembad ’t Woudmeer langs. Daar wordt een rodeogevecht op het water gehouden. Stap op een grote opblaasstier in het water, vier man moeten het de berijder erg moeilijk om erop te blijven zitten en schudden de stier. Wie lukt het om erop te blijven zitten in plaats van een duik in het water?
Voor meer informatie, neem een kijkje op www.zwembadwoudmeer.nl of www.waterweken.nl.

Reageren via facebook