9.3 C
Medemblik
27 oktober 2020 04:22
Medemblik Actueel.

De Jumbo in Zwaagdijk-Oost

Laagste prijsgarantie Jumbo is doodsteek voor de boeren

Zwaagdijk-Oost – De ‘laagste prijsgarantie’ formule van supermarktketen Jumbo gaat er voor zorgen dat de boeren er kapot aan gaan. Jumbo gaat zelfs zover dat zij bedrijven als Hak het mes op de keel zet en lagere prijzen eist anders verdwijnen de producten van Hak uit de schappen.

Hans Huijbers van ZLTO en verantwoordelijk voor de portefeuille duurzaamheid binnen de LTO zegt in duurzaamplus,  Dat vreet ons kapot. De supermarktketen veroorzaakt iets, wat ze zeggen niet te willen.

De conservenproducent wil niet reageren op het dreigement van de supermarktketen. Ze doet geen uitspraken over de samenwerking met individuele klanten.

In Nederland heeft HAK een marktaandeel van ongeveer 33 procent. Het bedrijf bestaat al meer dan 60 jaar en er werken ruim 150 mensen. Tot 1992 was HAK een familiebedrijf. Sinds 2005 is Nederlands grootste maker van groenteconserven in handen van SHV, het bedrijf van de familie Fentener van Vlissingen,schrijft Z24.

De consument eist lagere prijzen

Maar ook de supermarktketen vindt de prijzen te hoog en laat het winkelend publiek weten dat “Om u blijvend de laagste prijs te garanderen, kunnen wij niet akkoord gaan met te hoge prijzen van de leveranciers. Hierdoor zal een groot deel van het HAK-assortiment tijdelijk niet leverbaar zijn. Onze excuses voor het ongemak”, luidt de boodschap van  de supermarktformule.

 

Reageren via facebook