Medemblik Actueel.

Dorpsraad Zwaagdijk-West is klaar met de gemeente Hoorn en Scholtens

Zwaagdijk-West – In Zwaagdijk-West zijn ze nu helemaal klaar met de gemeente Hoorn en projectontwikkelaar Scholtens uit Wognum. Al vanaf het moment dat ’t Zevenhuis bedrijfsklaar werd gemaakt is het ruzie tussen beide kampen met zelfs een rechtzaak tot gevolg, die gewonnen is door de dorpsraad van Zwaagdijk-West.

Alles draait om het met de voeten treden van het bestemmingsplan gemaakt door de gemeente Hoorn en het niet naleven van gemaakte afspraken door de Fa. Scholtens uit Wognum. De dorpsraad beschuldigt de gemeente Hoorn er van dat zij het bestemmingsplan als een ‘verlanglijstje’ hanteert en wat niet uitkomt dan maar doorstreept van het lijstje.

Lees ook: PWF: Hoorn belazerd de boel met ’t Zevenhuis

Zo is de aanleg van het fietstunneltje ten westen van de Strip (Bangert-Oosterpolder) al aangelegd zonder dat er een aansluiting vanuit Zwaagdijk is gerealiseerd. De dorpraad zegt: “Een fietspad wat vanaf de Westfrisiaweg, zonder aansluiting op de Zwaagdijk, door een leeg bedrijventerrein leidt, kan niet de opzet zijn. Zeker als de gemeente Medemblik niet meewerkt om bij de beoogde aansluiting de bestemming van de grond aan te passen.”

Lees ook: Scholtens houdt zich niet aan gemaakte afspraken ’t Zevenhuis

Maar ook is de dorpsraad boos omdat zij de gemeente Hoorn en de fa. Scholtens er van beschuldigen dat zij plannen hebben gemaakt om een deel van ’t Zevenhuis fase 2 bij de ontwikkeling van fase 1 te betrekken ook al is dit in tegenspraak met het bestemmingsplan.

Lees ook: Gemeente Medemblik tegen aanpassing plannen ’t Zevenhuis

De dorpsraad neemt dit beide partijen bepaald niet in dank af en wil met de gemeenteraadsleden van Hoorn om tafel gaan zitten om hun standpunt te verduidelijken.

Reageren via facebook