27.4 C
Medemblik
12 augustus 2020 13:38
Medemblik Actueel.

Foto: Theo Annes
Foto: Theo Annes

Koe is de hitte zat en duikt in de sloot

OOSTWOUD – De dame had het waarschijnlijk te heet en zag dat het water langs de Hazeweel in Oostwoud een stuk frisser was en besloot om haar geluk te proeven en een duik te nemen, alleen toen ze er weer uit wilde kwam ze er achter dat dit toch wel een probleem ging worden waarop het loeien om hulp werd aangevangen.

De snel toegesnelde brandweer van Wervershoof begon direct met alles in orde te brengen om haar weer met 4 poten op het droge te krijgen maar dit was nog niet zo gedaan. Er bleken onder de waterlijn wat paaltjes te staan waar de koe eerst vandaan moest worden gehaald, toen dat eenmaal gebeurd was kon ze met behulp van wat potige mannen weer op het droge worden getrokken.

Luid loeiend ging ze snel naar de rest van de koeien, of ze nogmaals een frisse duik zal nemen is afwachten.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?