16.4 C
Medemblik
21 mei 2020 01:56
Medemblik Actueel.

Kinderboerderij De Put in Andijk is een heerlijke plek voor jong en oud
Kinderboerderij De Put in Andijk is een heerlijke plek voor jong en oud

Kinderboerderij De Put in Andijk is een heerlijke plek voor jong en oud

ANDIJK – Kinderboerderij De Put in Andijk is een heerlijke plek voor jong en oud. Om dat zo te houden is groenonderhoud nodig. Afgelopen week besprak een medewerker van de buitendienst van de gemeente Medemblik de wensen van de beheerder van het park, Kees Bakker. Wat mag worden gesnoeid en wat niet?

Natuurlijke uitstraling

Kees geeft aan dat hij graag de natuurlijke uitstraling van het park wil behouden. Er moet dus niet te veel gesnoeid worden. Een deel van de werkzaamheden voert de buitendienst van gemeente Medemblik uit. Een ander deel wordt gedaan door de leerlingen van de praktijkschool om werkervaring op te doen. En natuurlijk zijn het hele jaar door ook nog vrijwilligers actief.

Bramenplukken

Op verzoek van Kees worden de bramenstruiken niet gesnoeid. De kinderen kunnen naar hartenlust bramen komen plukken. Maar de struiken hebben doornen. Daarom een waarschuwing, óók voor hondeneigenaren; let op dat uw hond(en) niet in de doornen stapt!

Reageren via facebook