12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 06:35
Medemblik Actueel.

Medemblik voorziet geen problemen PGB na 1 mei

Medemblik – Wederom zijn er grote problemen aan het ontstaan bij het uitbetalen van de PGB’s, dit omdat gemeenten niet op tijd alle gegevens hebben doorgegeven aan de Sociale Verzekeringsbank.

21.000 PGB-houders lopen hierdoor kans dat zij per 1 mei aanstaande hun PGB verliezen en zelf moeten opdraaien voor de kosten van de zorgverleners.

Medemblik voorziet geen problemen

Silvia Hania, woordvoerster van de gemeente Medemblik zegt tegen de redactie dat: ” De gemeente Medemblik heeft de cliënten in beeld en iedereen heeft na een bezoek óf een nieuwe herindicatie gekregen óf we verlengen de huidige pgb-indicatie. We hebben alle gegevens op tijd naar de SVB gestuurd. Inwoners van Medemblik zouden dus geen hinder moeten ondervinden.” 

De SVB heeft de pgb-houders per brief gewaarschuwd dat hun pgb daardoor per 1 mei verloopt. Dit heeft staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) ook in een brief aan de Tweede Kamer medegedeeld. Hoeveel patiënten straks echt te maken krijgen met stopzetten van hun pgb, weet het ministerie niet. Het kan ook zo zijn dat de gemeente geen nieuw pgb aanvraagt, omdat er andere zorg wordt georganiseerd,meldt Skipr

Belangenvereniging Per Saldo is op de hoogte van de brief die pgb-houders hebben ontvangen. De vereniging instrueert mensen die na 1 mei nog wel recht hebben op een pgb  om contact op te nemen met de gemeente en te vragen om verlenging van de bestaande indicatiestelling. Na de overheveling van de verantwoordelijkheid voor de pgb’s naar de gemeenten op 1 januari 2015 ontstonden grote betalingsproblemen: duizenden hulpverleners werden niet of te laat betaald. Sommige patiënten kregen geen zorg meer.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?