Medemblik Actueel.

Kinderen gaan op safari in het Schootsveld om met schepnetten en emmers wilde (water)diertjes te ontdekken. (Foto: aangeleverd)
Kinderen gaan op safari in het Schootsveld om met schepnetten en emmers wilde (water)diertjes te ontdekken. (Foto: aangeleverd)
Flora en fauna

Slootjessafari Enkhuizen

Schakel nachtmodus in

ENKHUIZEN – MEC De Witte Schuur in Enkhuizen verzorgt – tijdens de Waterweken van Enkhuizen – donderdag 26 juli voor kinderen en (groot)ouders een watersafari.

Kinderen gaan op safari in het Schootsveld om met schepnetten en emmers wilde (water)diertjes te ontdekken. Wat vangen de kinderen? Misschien een waterschorpioen of een roofkever? Hoe bewegen ze, wat eten ze en zijn het er veel? Ook waterplanten zijn een onderzoek waard. Wist je dat er een echte vleesetende plant in de sloten van Enkhuizen zitten? Rond deze tijd is er een goede kans om blaasjeskruid te vinden.

Op het menu van deze plant staan kleine waterdiertjes! Hij vangt ze in zijn blaasjes. Kinderen kunnen dit allemaal zelf ontdekken en ervaren. Verzamelpunt: Dreef/fietspad Wethouder Visserpad in Enkhuizen.

We beginnen om 13.30 uur en stoppen om 15.30 uur. Kinderen jonger dan acht jaar komen met begeleiding. De kosten voor deelname zijn 4 euro per kind (bij slecht weer bellen naar 0228-320310). Om teleurstelling te voorkomen, is het gewenst om vooraf aan te melden want vol is vol.

Zie voor informatie: www.mec-dewitteschuur.nl/zomer-slootjessafari .

Reageer op dit onderwerp

X