Bijzonder jeugdboek opgedragen aan basisschool de Dijkwerkers

WERVERSHOOF – In het Zuiderzeemuseum is donderdag 23 november een bijzonder leesboek voor de jeugd gepresenteerd: Dijkwerkers en Darinkdelvers. Het grote geschiedenisboek over de strijd van Nederland tegen het water gaat over grote en kleine helden die betrokken waren bij deze strijd. Directeur Ciska van Roosmalen van basisschool De Dijkwerkers in Wervershoof nam het eerste exemplaar in ontvangst in aanwezigheid van de leerlingen van groep 7-8.

In dit leesboek voor iedereen vanaf negen jaar wordt duidelijk waarom tegenwoordig overal ter wereld Nederlandse waterbouwkundigen ingezet worden voor de aanleg van grote waterwerken. Spannende verhalen over dijkdoorbraken en alles verzwelgende overstromingen worden afgewisseld met die over de heldhaftige aanleg van onmogelijke waterwerken. 

De auteur, Peter Smit, leidde de kinderen rond door de expositie ‘Rondom de Zuiderzee’ in het binnenmuseum en voorzag boeken voor de kinderen van een persoonlijke opdracht. Meer informatie over het boek: www.scalaleukerleren.nl.

Reageren via facebook