11.6 C
Medemblik
25 september 2020 23:59
Medemblik Actueel.

Help de egel de droge warme zomer door

MIDWOUD – Door de aanhoudende droogte en warmte hebben de egels het zwaar in Nederland, er zijn te weinig slakken, regenwormen en andere kleine dieren waarop zij jagen om voldoende vocht en voedsel binnen te krijgen.

Water en kattenvoer

De diverse egelopvangcentra in Nederland roepen daarom op om de egels bij te voederen door bakjes met water neer te zetten en ’s avonds een schoteltje met kattenbrokken of blikvoer voor katten. U redt hier veel egels mee van de dood door uitdroging of honger.

De egels hebben het moeilijk op het moment. We krijgen bijna dagelijks wel een egel binnen. Door de droogte kunnen de…

Gepostet von De Toevlucht vogel en zoogdieren opvang am Dienstag, 10. Juli 2018

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?