Medemblik Actueel.

Flora en fauna Medemblik

Let op! het is niet toegestaan om de Japanse Duizendknoop in de groene rolemmer te stoppen

MEDEMBLIK – In deze periode van het jaar beginnen veel tuinbezitters met het winterklaar maken van de tuin. Een goed moment om de tuin te controleren op de aanwezigheid van de Japanse duizendknoop. Tref je deze schadelijke plant aan? Dan is het belangrijk deze veilig te verwijderen om verspreiding te voorkomen.

Japanse Duizendknoop is een woekerplant die voor veel schade aan je terras, fundering, muren en woning kan zorgen. Hij verspreidt zich via lange diepliggende wortels die zo sterk zijn dat ze door muur of beton heen kunnen dringen.

Veilig verwijderen

Het is belangrijk dat de Duizendknoop goed wordt verwijderd. Graaf de plant helemaal uit. Ook de diepliggende wortels en gooi deze in de zwarte bak voor restafval. Dus niet in de GFTE bak. Dat afval wordt namelijk gecomposteerd. Op deze manier kan de Duizendknoop zich juist verspreiden.

Melding maken

Heb je de Japanse Duizendknoop (misschien) in de tuin? Geef het dan door via het service meldpunt op onze website (klik op melding of klachten doorgeven) of bel de gemeente (0229)- 85 60 00. Zij komen langs en kunnen zo de groeilocaties nog beter in kaart brengen.

Reageer op dit onderwerp