Medemblik Actueel.

Van 18 september tot begin december is de brug afgesloten voor vrijwel al het verkeer (Foto: GoogleMaps)
Van 18 september tot begin december is de brug afgesloten voor vrijwel al het verkeer (Foto: GoogleMaps)
Medemblik

Medemblik vervangt brug Abbekerk

ABBEKERK – Medemblik gaat de brug die ligt bij het kruispunt Dorpstraat/Mijnsherenweg in Abbekerk vervangen voor een nieuwe brug. De werkzaamheden zullen starten op 3 september aanstaande en duren tot begin december 2018.

In deze periode is er geen doorgang mogelijk voor gemotoriseerd verkeer. Omdat de omleidingsroute erg groot is, wordt op de locatie een tijdelijke brug voor voetgangers en fietsers aangelegd. Motorvoertuigen kunnen via de aangegeven borden de omleidingsroute volgen.

De brug wordt vervangen doordat het ministerie van VROM alle gemeenten opdracht gaf de bruggen in hun gemeente te controleren op de staat van onderhoud en of deze nog voldoet aan de huidige eisen. De brug in Abbekerk kwam niet door de controle waardoor het besluit om deze te gaan vervangen snel was genomen.

Reageren via facebook