Andijker Thomas Keesman gaat longboarden voor het goede doel

ANDIJK – De 22-jarige Thomas Keesman uit Andijk gaat zondag 180 kilometer longboarden naar Keulen. De opbrengst gaat naar Spieren voor Spieren.

“Ik wil iets nuttigs doen in mijn vakantie in plaats van enkel op het strand liggen”, vertelt Thomas aan NH Nieuws. Sinds hij vier jaar geleden voor het eerst op een longboard van een vriend stond, heeft hij het virus te pakken: “Ik ga elke week zeker een lang stuk boarden, zo’n 40-50 kilometer.” Thomas’ doel is om ten minste duizend euro op te halen voor Spieren voor Spieren: “Ik vind sporten super belangrijk, zeker ook voor kinderen. Daarom heb ik ervoor gekozen om voor Spieren voor Spieren geld in te zamelen.”

Drie dagen, 180 kilometer
Zijn vrienden dachten dat hij een grap maakte om 180 kilometer naar Keulen te longboarden, maar niets is minder waar. Ook al ligt zijn record nu op 61 kilometer, hij heeft een goed plan uitgestippeld om de reis in drie dagen af te leggen. “De eerste dag probeer ik zoveel mogelijk meters te maken en leg ik 80 kilometer af”. 

Thomas heeft zijn doelbedrag nog niet gehaald. Doneren kan via sportenvoorspieren.nl.

Reageren via facebook