0.5 C
Medemblik
17 januari 2021 04:04
Medemblik Actueel.

Kleindiershow Winkel dit jaar zonder vogels

REGIO – Vogelgriep of niet: de kleindiertentoonstelling in de Niedorphal in Winkel gaat gewoon door. Zonder kippen, ganzen en hoenders dit jaar, maar wel met konijnen, cavia’s en duiven. “Het is wel erg stil zonder de kippen.”

Ruim vijfhonderd dieren staan opgesteld voor de provinciale keuring. Vrijdagavond gingen de deuren open voor het publiek. Voorzitter Sjaak Hinke van de kleindiervereniging W&O vindt het moeilijk: “De vogelgriep heeft ons twee jaar geleden al gegrepen en toen ging het helemaal niet door. We hadden het nu ook af kunnen blazen, maar dan hebben we weer niets. Bovendien willen we de keuring toch door laten gaan voor de kampioenschappen.”

Jubileum

De tentoonstelling in Winkel had ook een groot feest moeten worden, want de vereniging bestaat 75 jaar. De vogelgriep is daarom een flinke domper op de feestvreugde. De toekomst van de tentoonstelling staat flink onder druk. Het ledental daalt en veel fokkers willen stoppen als gevolg van de maatregelen van het Rijk. Hinke: “Dat voelt niet goed, het maakt de hobby niet makkelijker.”

De kleindiertentoonstelling duurt tot en met zondag.

Reageren via facebook