8.1 C
Medemblik
20 januari 2021 16:49
Medemblik Actueel.

De Rechtbank in Alkmaar

Ontucht plegende pleegmoeder krijgt taakstraf

GROOTEBROEK – De 51-jarige Anita W. uit Grootebroek moet een werkstraf uit gaan voeren. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar besloten. W. pleegde driemaal ontucht met haar 15-jarige pleegzoon. De rechtbank neemt het de vrouw kwalijk dat ze nog altijd geen volledige verantwoordelijkheid neemt voor wat er is gebeurd.

Haar voormalige pleegzoon heeft verstandelijke beperkingen en de emotionele ontwikkeling van een 3 tot 4 jarige. De vrouw zei tijdens de behandeling van haar zaak dat de jongen knuffelig was en steeds handtastelijker werd. Dit liep uit de hand toen haar man een paar weken op vakantie was en de jongen bij haar in bed kwam liggen om te knuffelen.

Lees ook: O.M. wil ontuchtplegende pleegmoeder jaar opsluiten

De rechtbank erkende dat het initiatief weliswaar niet van de verdachte is gekomen, maar dat de volledige verantwoordelijkheid toch bij W. ligt. Ze had volgens de rechtbank beter moeten weten en duidelijkere grenzen moeten stellen gezien haar jarenlange ervaring in de jeugdzorg. Anita W. heeft een werkstraf van 240 uur opgelegd gekregen, waarvan 80 uur voorwaardelijk. Daarnaast moet de vrouw een therapie gaan volgen.

Reageren via facebook