7.7 C
Medemblik
24 november 2020 07:04
Medemblik Actueel.

Peultjes met sinaasappel en munt (Foto: DEEN Supermarkten)
Peultjes met sinaasappel en munt (Foto: DEEN Supermarkten)

Menu – Peultjes met sinaasappel en munt


Menu - Peultjes met sinaasappel en munt
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Lekker met geroosterdeilets) of een vegetarische schnitzel
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • Rasp van 1 sinaasappel de schil. Schil de sinaasappels en snijd partjes uit de vliezen.
  • Kook de peultjes 3 minuten met zout. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • Verhit de olijfolie en fruit hierin de bosui 1-2 minuten. Blus af met sherry of witte wijn.
  • Meng de crème fraîche met sinaasappelrasp, honing en de helft van de munt.
  • Schep de peultjes door de bosui en verwarm.
  • Voeg de sinaasappelpartjes toe.
  • Serveer de peultjes bestrooid met de rest van de munt en de crème fraîche.
Instructies
  1. sinaasappels (schoongeboend)
  2. g peultjes (afgehaald)
  3. eetl. olijfolie
  4. lente-/bosuitjes (in schuine stukjes van 1 cm)
  5. scheutjes sherry of
  6. scheutjes witte wijn
  7. ml demi crème fraîche
  8. theel. honing
  9. eetl. verse munt (gehakt)
Tips
In plaats van peultjes zijn verse doperwten, tuinbonen of sperziebonen ook lekker.

 

Reageren via facebook