Medemblik Actueel.

Connexxion
Algemeen

Ook van het weekend geen openbaar vervoer

HOLLANDS KROON – Buschauffeurs die zijn aangesloten bij de vakbond FNV gaan dit weekend en volgende week door met staken. CNV-chauffeurs slaan het weekend over en beginnen maandag weer met staken. Om de reiziger tegemoet te komen zullen de stakingen buiten de spits plaatsvinden.

“We zien helaas nog geen beweging bij de werkgevers. Dat betekent dat veel bussen volgende week ook weer stil blijven staan”, zegt actieleider Jeroen Warnaar van CNV Vakmensen. Om gedupeerde reizigers toch tegemoet te komen, rijden vanaf maandagochtend rijden de buschauffeurs alleen nog tijdens de ochtend- en middagspits, meldt NH Nieuws

Concreet betekent dit dat vanaf maandagochtend de chauffeurs van beide vakbonden tussen ’s ochtends tot 10.00 uur en ’s middags tussen 16.00 en 19.00 zullen rijden. De stakingen bij de CNV zullen tenminste tot woensdag aanhouden. Bij de FNV is nog geen einddatum bekend.

Stakende chauffeurs beboeten

De buschauffeurs zijn al langere tijd bezig met staken, om zo betere werkomstandigheden af te dwingen. De FNV meldt dat de werkgevers inmiddels dreigen om de chauffeurs te laten boeten, als zij vanaf volgende week buiten de spits gaan staken. “Ze willen deze mildere actievorm onmogelijk maken, door te dreigen dat de chauffeurs helemaal geen salaris krijgen, ook niet voor de uren die ze werken. Dat is kolder en olie op het vuur”, aldus Warnaar.

Reageren via facebook