Medemblik Actueel.

Opperdoezer rond voor onderwijs (Foto aangeleverd)
Opperdoezer rond voor onderwijs (Foto aangeleverd)
Algemeen

Opperdoezer Ronde voor onderwijs!

OPPERDOES – Ze zijn er weer: De Opperdoezer Ronde uit de volle grond! Een aardappel die alleen in het  Noord-Hollandse Opperdoes verbouwd mag worden en voornamelijk met de hand wordt gerooid.

Rotaryclub Medemblik-Koggenland is trots dat ze ook dit seizoen weer deze ambachtelijke aardappel mag verkopen ten behoeve van een goed doel.  En niet zomaar een doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Nes Education Society, een stichting die wij een zeer warm hart toedragen omdat zij zich inzetten voor betere opleidingsmogelijkheden in ontwikkelingslanden.

In Kenia is deze stichting bezig met de opzet van een Agrarische school/ Ambachtsschool. De school is ontstaan vanuit de wens van de Masai Mara-bevolking om minder afhankelijk te worden van toerisme en eenzijdige landbouw sinds de omwenteling van een nomadenbestaan naar een bestaan met vaste verblijfplaats. Een van de belangrijkste en effectiefste initiële middelen om dit te realiseren is ‘onderwijs’ en dat is waar de Nes Education Society om de hoek komt kijken. Hoe mooi is het dat je met een agrarisch product uit ‘ons’ Opperdoes het agrarische leven in Kenia kunt ondersteunen? Daarnaast krijg je zelf bij aankoop van 5 kilo heerlijke aardappels ook een lot, waarmee je leuke, lokale prijzen kunt winnen, zoals een high tea bij Kasteel Radboud.

5 kilo Opperdoezer Ronde kost bij ons 8 euro. Bestellen kan via www.rotarymk.nl/actie

Hoe kan deze club de Opperdoezer Ronde zo scherp in prijs leveren? Wij kopen de rondjes rechtstreeks in bij de telersorganisatie, steken de handen uit de mouwen
en verpakken ze zelf!

Het beste van Opperdoes voor het beste onderwijs in Afrika!

Reageer op dit onderwerp