Medemblik Actueel.

Foto: GoogleMaps
Foto: GoogleMaps
Algemeen Ongevallen

91-jarige man gewond na ongeval winkelcentrum Zwaagdijk

ZWAAGDIJK – En weer was het raak op het kruispunt bij het winkelcentrum in Zwaagdijk-Oost. Maandagmiddag is een 91-jarige man die met zijn booster over het fietspad reed aangereden door een automobilist die dacht er nog wel even snel voorlangs te kunnen. De automobilist kwam vanuit de Tuinstraat en heeft de bejaarde man waarschijnlijk over het hoofd gezien met een aanrijding tot gevolg.

De 91-jarige man is na onderzoek door het toegesnelde ambulancepersoneel naar het ziekenhuis, de man heeft aan het ongeval een gebroken sleutelbeen overgehouden en is na behandeling gelukkig wel weer thuis.

Lees ook: Medemblik maakt knieval voor eigenaar winkelcentrum Zwaagdijk-Oost

Er zijn op dit kruispunt in de loop van de jaren al meerdere, soms ernstige, ongevallen gebeurd waarbij bezoekers van het winkelcentrum de fietsers en andere gebruikers van het fietspad over het hoofd zagen of gewoon brutaal voorrang namen.  De gemeente Medemblik is al jaren bezig om een 2e ontsluitingsweg te laten realiseren maar de eigenaar van het terrein Entius wilde dit enkel doen als hij nog verder mocht gaan uitbreiden iets waar de gemeente Medemblik een felle tegenstander van was.

Op het terrein van Entius is het regelmatig een chaos door mensen die zich totaal niet aan de regels houden en vaak tegen het verkeer in weer richting de uitgang rijden. Er iets van zeggen levert in de meeste gevallen een scheldpartij op van de betreffende bestuurder/ster.

Ook het aantal gehandicaptenplaatsen is een doorn in het oog van de VNG, op het hele terrein zijn 2 plaatsen voor gehandicapten, voor de Jumbo. Terwijl dit gezien het aantal parkeerplaatsen er minimaal 6 moeten zijn.

 

Reageren via facebook