Menu – Aardappelsalade met makreel
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 kg schone krieltjes
- 4 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 500 g witlof
- 1 komkommer
- 8 zure augurken
- 4 takjes dille
- 1 tl dijonmosterd
- 2 tl mayonaise
- 2 el magere yoghurt
- 2 tl honing
- 1 tl limoensap
- 400 g gerookte makreel
- 75 g rucola
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Halveer de krieltjes, en meng ze in een kom met de olijfolie en de uitgeperste knoflook.
- Verdeel over de bakplaat en bak in 20 minuten goudbruin en gaar. Schep na 10 minuten om.
- Halveer de witlof, snijd het harde gedeelte eruit en snijd in halve maantjes.
- Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd in halve maantjes.
- Snijd de augurken in dunne plakjes.
- Meng de witlof, augurk en komkommer in een grote schaal.
- Snijd de dille fijn.
- Klop de dijonmosterd, mayonaise, yoghurt, honing, dille en limoensap tot een dressing, en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Schenk de dressing over de witlofsalade en schep om.
- Verdeel de makreel in stukjes en meng samen met de rucola en de krieltjes door de salade.
Reageer