Johan Keeman uit Andijk krijgt debuut op Dijkpop


ANDIJK – Met zijn lange haren en baard lijkt zanger-gitarist Johan Keeman uit Andijk zo uit de jaren zestig geflitst te zijn. “Woodstock, met z’n vrijheid en blijheid, dat spreekt mij wel aan.” In Nederland bestaat geen Woodstock voor Johan, maar wel Dijkpop. Met zijn band maakt hij zijn debuut op het festival.

Als je Johan Keeman achter in de tuin in Andijk hoort spelen, moet je een beetje denken aan Boudewijn de Groot. Een troubadour met een gitaar. Maar als je zijn nummers met band hoort, gaat het meer naar de Nederlandstalige rock. “Ik zing in het Nederlands, omdat ik me daar het beste in kan uitdrukken. Dat ligt het dichtste bij me.” Maar waarom dan niet in het Westfries? “Nee, dat gaat dan net weer te ver.”

Johan is opgegroeid met popmuziek. Zijn vader draaide veel muziek uit de jaren ’60. Joe Cocker, Mad dogs and Englishmen. Nu hij zelf een popster dreigt te worden, wordt hij thuis wel eens fronsend aangekeken. “Ja, mijn moeder vindt die baard en dat lange haar maar raar”, lacht Johan.

Lees ook: 35 jaar Dijkpop Andijk, een terugblik

Vorig jaar studeerde Johan af aan het conservatorium in Haarlem met zijn gitaar als hoofdinstrument. Toch dwong hij af om bij zijn gitaarexamen ook te zingen. “Dat is ongewoon voor het conservatorium, maar het werd geaccepteerd en ik ben geslaagd.” Nu geeft ie les aan kinderen in Andijk en speelt hij mee als sessiemuzikant van bekende artiesten. Het liefst wil hij zelf natuurlijk popmuzikant worden.

Een eerste stap naar roem is zijn debuut met zijn band op Dijkpop op 7 juli. “Ik ben trost dat ik daar mag staan. Als kind ging ik er al kijken. Geweldige concerten gezien, Beth Hart bijvoorbeeld. Nu sta ik er zelf.”

NB. Beelden Dijkpop door Vers TV Dirk de Graaff

Reageren via facebook