Weerbericht Medemblik – bewolkt met af en toe zon

MEDEMBLIK – Eerste Kerstdag verloopt bewolkt maar er is kans dat lokaal de zon zich even laat zien. De middagtemperatuur loopt op naar 8 graden bij een matige wind uit het westen. In de nacht naar woensdag Tweede Kerstdag daalt het kwik naar 3 graden.

Tweede Kerstdag gaat een grijze bewolkte dag worden, de zon zullen wij vrijwel niet te zien krijgen. Wel blijft het droog en met 8 graden in de middag en een matige wind uit het zuidwesten gaat ook Kerst 2018 de boeken in als wederom geen witte kerst.

Donderdag en vrijdag zijn ook grijze dagen met veel bewolking maar wel droog, overdag 6 graden op donderdag en 8 graden op vrijdag met een zwakke tot matige wind waaiend uit het zuiden/zuidwesten op donderdag en westen/zuidwesten op vrijdag.

In het weekend neemt de kans op neerslag weer toe, zeker op de zaterdag kan er een enkel buitje vallen maar heel veel zal het niet zijn. De zon zal zich ook af en toe laten zien en met 9 graden op zaterdag en zondag is het warm voor de tijd van het jaar. De wind is overwegend matig tot vrij krachtig van kracht en waait uit het westen/zuidwesten op zaterdag en westen/noordwesten op zondag.

Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag verlopen grijs maar wel droog, wel staat er een matige tot vrij krachtige wind en met 8 graden overdag en 6 graden in de nacht krijgen wij een droog oud en nieuw.

Voor meer weer, kijk je op de website van ons weerstation.

[signoff]