Medemblik Actueel.

Het weer voor donderdag 15 juni met vandaag veel bewolking en in de middag een enkele bui
Het weer voor donderdag 15 juni met vandaag veel bewolking en in de middag een enkele bui
Weerberichten

Veel bewolking met soms wat neerslag

MEDEMBLIK – Vandaag hebben wij te maken met veel bewolking en uit deze bewolking gaat af en toe wat neerslag vallen, grote hoeveelheden zullen het niet zijn waardoor de achterstand in neerslag voor de maand juni nu al is opgelopen naar 15mm. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 18 bij een vrij krachtige wind uit het zuidwesten. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar 12 graden en gaat de wind luwen naar zwak, 2Bft en draait naar het westen.

Ook vrijdag veel bewolking

Ook vrijdag is een dag met veel bewolking maar de kans op neerslag is dan vrijwel nihil, ondanks de vrij hardnekkige bewolking krijgt de zon vrijdag ook kans om zich te laten zien en daardoor loopt de temperatuur op tot net boven de 20 graden en kunnen wij weer een boven normaal warme dag gaan noteren op het lijstje. De wind is zwak en waait uit het westen in de avond en nacht naar zaterdag draait de wind naar het zuidwesten en neemt toe tot vrij matig 3Bft.

Weekend met twee gezichten

Het weekend verloopt met twee gezichten, zaterdag nog veel bewolking met ook wat ruimte voor de zon en een temperatuur van rond de 20 graden, de wind is vrij matig en waait uit het westen/zuidwesten, zondag is er veel zon en een stuk minder bewolking maar door de matige (4Bft) westelijke wind wordt het niet veel warmer dan een graad of 18, voor deze tijd van de maand een normale temperatuur.

De vooruitblik naar de nieuwe week

Kijken wij al voorzichtig naar de nieuwe week dan zien we op maandag nog steeds veel zon en 20 raden en de dagen daarna wat meer bewolking maar de zon zal ook genoeg ruimte krijgen om te schijnen, neerslag wordt er voor volgende week niet berekend en de temperatuur schommelt zo rond de 20 graden. De wind waait eerst uit het westen/zuidwesten en draait aan het einde van de week naar het noordwesten.

Voor meer weer kijkt u op de website van ons weerstation

Het weer voor de aankomende zeven dagen - veel bewolking afgewisseld door zonnige perioden
Het weer voor de aankomende zeven dagen – veel bewolking afgewisseld door zonnige perioden

Reageren via facebook