18.4 C
Medemblik
3 juli 2020 19:14
Medemblik Actueel.

Paul Neuvel haalt uit voor de gelijkmaker. Het bleef in het seizoen 2011-2012 ook bij 1-1. (Foto.v.v. Strandvogels)
Paul Neuvel haalt uit voor de gelijkmaker. Het bleef in het seizoen 2011-2012 ook bij 1-1. (Foto.v.v. Strandvogels)

Strandvogels sluit seizoen af tegen ALC

ONDERDIJK – Strandvogels zal de eerste ploeg zijn die de competitie van het seizoen 2017-2018 afsluit. Omdat de 4e klasse C bestaat uit een oneven aantal teams, is elke speelronde één team vrij. En laat nu net Strandvogels in de laatste speelronde vrij zijn. En dus spelen de Vogels tegen ALC al weer de laatste wedstrijd van het seizoen. Ook al omdat een plekje in de nacompetitie onbereikbaar is.

Strandvogels speelt om des keizers baard

Het wordt sowieso een wedstrijd om des keizers baard, want ook voor ALC is de wedstrijd niet meer van belang. Nou ja, een beetje nog wel, namelijk om wedstrijdritme te houden. Want de gastheren van Strandvogels weten al zeker dat zij moeten aantreden in de nacompetitie om lijfsbehoud.

Al vanaf het begin van het seizoen bevindt ALC zich in de gevarenzone en is daar dus ook niet op tijd uitgekomen. Toch werden dit seizoen wel enkele opvallende resultaten geboekt. Zo werd met 5-3 gewonnen van VVS ’46 en werd met maar liefst 5-5 gelijk gespeeld bij HSV Sport 1889. Ook de laatste weken is ALC goed op dreef door onder andere achtereenvolgende zeges op Zwaagdijk en RKEDO. Mede door die resultaten werd directe degradatie afgewend.

In mijn herinnering heeft Strandvogels het bijna altijd lastig in Abbekerk. Maar als ik kijk naar de resultaten van de laatste jaren, dan zijn die gewoon goed te noemen. Vijf van de laatste acht ontmoetingen in Abbekerk werden namelijk gewonnen. In het seizoen 2011-2012 eindigde de wedstrijd in 1-1 en tweemaal werd er verloren. Wel waren de overwinningen steeds nipt, dus echt gemakkelijk ging het nou ook weer niet. We zullen zien wat het zondag wordt, beide ploegen kunnen in ieder geval vrijuit voetballen.

Reageren via facebook