Medemblik wil 10 tot 12 goedkope koopwoningen Nibbixwoud

NIBBIXWOUD – De gemeente Medemblik gaat zich hard maken om op het voormalige SEW-terrein 10 tot 12 levensloopbestendige en goedkope koopwoningen te laten bouwen. De gemeente heeft een maximale koopprijs van 150.000 euro aan deze koopwoningen verbonden en gaat binnenkort een prijsvraag uitschrijven waar projectontwikkelaars op kunnen inschrijven.

De woningen zullen aardgasloos worden gebouwd en de gemeente Medemblik gaat de aankomende bewoners van de woningen op het SEW-terrein extra service bieden door ze te begeleiden door het ‘Duurzaam Bouwloket’ tijdens het bouwproces.

De toekomstige bewoners gaan niet extra belast worden door de gemeente Medemblik, bij aardgasloze woningen is er geen dure aanschaf meer nodig van een CV-ketel en zijn er diverse subsidies beschikbaar. De gemeente Medemblik is van mening dat nu direct gasloos aanleggen goedkoper is en toekomstbestendiger. De technieken hebben zich ondertussen wel bewezen en er zijn legio aardgasloze woningen die duurzame en toekomstbestendige woningen zijn.

Reageren via facebook