Koning Willem-Alexander op bezoek in Andijk

ANDIJK – Koning Willem-Alexander bracht met minister Wiebes van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat een werkbezoek aan twee locaties die gericht zijn op duurzame warmte. In Purmerend bezochten zij een modelwoning waar inwoners zien wat nodig is om een woning aan te sluiten op stadsverwarming. In Andijk bezochten ze particulier netbeheerder ECW Netwerk. Dit bedrijf houdt zich onder meer bezig met geothermie. Dit is een duurzame vorm van energie waarbij warm grondwater uit de diepe ondergrond wordt gehaald.

Het bezoek met minister Wiebes is het achtste in een reeks van bezoeken van Koning Willem-Alexander met ministers en staatssecretarissen. De Koning krijgt bij deze werkbezoeken te zien hoe een belangrijk onderdeel van het beleid van de bewindspersoon uitpakt in de praktijk en gaat daarbij in gesprek met betrokkenen.

[signoff]

Reageren via facebook