Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – van tijd tot tijd een bui

MEDEMBLIK – We doen even een stapje terug wat het weer betreft, van de hoogzomerse temperaturen gaan wij terug naar wat normalere temperaturen voor de tijd van het jaar en ook gaat er van tijd tot tijd een bui vallen vandaag. De temperatuur loopt op naar 20 graden bij een matige wind uit het westen die er voor zorgt dat de echte hitte weer naar het oosten wordt verdreven. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar 14 graden.

Zondag is er wat meer ruimte voor de zon maar ook dan zal de bewolking toch de overhand hebben, of het helemaal droog blijft is nog maar de vraag. De middagtemperatuur loopt op naar 21 graden bij een vrij matige noordelijke wind. In de nacht naar maandag daalt het kwik naar 14 graden.

Volgende week is het overwegend droog en zonnig enkel op maandag en vrijdag zullen er wat meer wolken zijn. De temperaturen overdag schommelen rond de 19 graden op maandag daarna oplopend naar 22 graden omdat de wind weer de noordoost/oost hoek gaat kiezen. De nachttemperaturen blijven rond de 14 graden schommelen.

Het warmer worden halverwege de komende week wordt ondersteund door een meerderheid van de meteorologen. De onweersbuien die in deze warme lucht kunnen ontstaan zien we terug in circa 30-40% van de meteorologen. Het vrij onstabiele scenario dat door de oper geschetst wordt zien we in de meeste meteorologen niet terug. Wel is er een tendens zichtbaar waarin de maxima weer dalen, zonder dat er sprake zal zijn van een echt onbestendig weerbeeld.

Voor meer weer kijk je op de website van ons weerstation.

Het weer voor de aankomende zeven dagen met stabiel zomer weer en iets boven normale temperaturen
Het weer voor de aankomende zeven dagen met stabiel zomer weer en iets boven normale temperaturen

Reageren via facebook