Weerbericht Medemblik: toenemende bewolking en kans op een bui

MEDEMBLIK – De weergoden waren ons goedgezind zaterdag, de bewolking en regen kwam wel maar kwam pas tot ontwikkeling ten zuiden van ons waardoor het bij ons de hele dag zeer zonnig bleef.

Voor vandaag ziet het er toch echt anders uit, de temperatuur zit nog wel snor, die loopt op naar een graad of 19 en lokaal kan de 20 graden nog worden gehaald, maar de aanwezige bewolking zal de zon toch gaan verhullen en uit de bewolking kan een bui gaan allen. Ook de wind trekt in de loop van de dag aan naar vrij krachtig soms even krachtig.

Maandag is het overwegend bewolkt en een stuk koeler dan vandaag met 16 graden, er kan een spatje neerslag gaan vallen maar veel zal dit niet zijn. De wind waait uit het westen en is matig tot vrij krachtig.

Dinsdag en woensdag is er meer ruimte voor de zon, maar met 14 graden is het te koud voor de tijd van het jaar. De wind draait naar noordwest en voert koude lucht van boven de Noordzee aan.

[signoff]

Reageren via facebook