7.7 C
Medemblik
24 november 2020 07:26
Medemblik Actueel.

Weerbericht – bewolkte start later ook zonnige perioden

MEDEMBLIK – Mei nam knallend afscheid en gaat de boeken in als recordwarm maar ook recorddroog. De meteorologische zomer start vandaag vrijdag 1 juni met eerst nog veel bewolking maar in de loop van de middag komt de zon er meer en meer doorheen.  Lang zullen we niet van de zon kunnen genieten aan het einde van de middag trekt er weer meer bewolking binnen en kan het vanavond weer regenen, maar de hoeveelheden van donderdag zullen er niet gaan vallen. De middagtemperatuur loopt op naar 22 graden bij een vrij matige wind uit het noorden tot noordwesten een flink stuk frisser dan de afgelopen dagen. Ook de nachttemperatuur is met 14 graden een stuk frisser, voor velen een welkome geschenk.

Het weekend verloopt sterk wisselvallig, zo kan er op zaterdag nog een enkele bui vallen en met een middagtemperatuur van 20 graden en een zwakken noordwestelijke wind komt de overdagtemperatuur op een wat meer normalere niveau te liggen.  Zondag is er mee ruimte voor de zon maar veel warmer dan 20 graden wordt het niet dankzij de vrij matige noordwestelijke wind die van boven de Noordzee koudere lucht met zich meebrengt.

Hoe lang deze periode van wat meer normalere weer gaat duren is nog onzeker, diverse berekeningen laten zien dat vanaf volgende week woensdag de wind weer gaat draaien naar het noordoosten/oosten waardoor de aanvoer van droge warme lucht weer gegarandeerd is en de temperatuur weer aan de andere kant van de 20 graden gaat uitkomen.

Maandag 20 graden overdag en een matige wind uit het noorden, dinsdag is de koudste dag van de week met 18 graden en een noordelijke wind vanaf woensdag dus de omslag naar warmere weer met woensdag al 21 graden, donderdag en vrijdag 22 graden.

Voor meer weer kijk je op de website van het weerstation

Het weer voor de aankomende zeven dagen met eerstnog wat neerslag, de temperatuur gaat terug naar normale waarden voor de maand juni

Reageren via facebook