16.7 C
Medemblik
9 juli 2020 20:47
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – koeler en kans op een enkel buitje

MEDEMBLIK – Na de recordhitte van zondag, nog nooit was het op 2 juni zo heet als afgelopen zondag toen lokaal de temperatuur in onze regio opliep naar 31.7 graden, volgt er vandaag een normale juni dag met een normale temperatuur. Het bleef tot aan het begin van de avond spannend of de onweersbuien Noord-Holland zouden binnentrekken, in eerste instantie leek het er niet op maar toen zich net onder Amsterdam ook spontaan buien begonnen te ontwikkelen kwam dan ook bij ons het nodige gedonder en regen. Lokaal werd tussen de 5 en 10mm neerslag opgevangen.

Vandaag dus een heel ander weerbeeld, er is meer bewolking, vooral grijze bewolking waaruit in de ochtend nog een enkel spatje regen kan gaan vallen. De middagtemperatuur loopt op naar 19 graden bij een matige soms even vrij krachtige wind uit het zuidwesten. In de middag breekt de bewolking wat open en krijgen wij ook de zon te zien. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar een verkoelende 11 graden.

Dinsdag nog steeds wat bewolking waaruit gedurende dag regen gaat vallen, de middagtemperatuur loopt op naar een graad of 22 bij een zwakke soms matige wind uit het zuiden/zuidoosten. In de nacht naar woensdag draait de wind door naar het westen en gaat het regenen. De temperatuur daalt dan naar een graad of 15.

Woensdag wordt een dag met twee gezichten, er zijn zonnige perioden maar uit de aanwezige bewolking gaan ook buien vallen, waarvan sommigen even lekker kunnen doorregenen. De middagtemperatuur loopt naar lokaal 24 graden maar tijdens een bui zal deze enkele graden dalen. In de nacht naar donderdag gaat het flink doorregenen en kan er lokaal tot 10mm regen gaan vallen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?